Uutiset

Hervannan testiverkko kutsuu kokeilijoita

Tampereella on mahdollisuus testata älykkään kaupungin 5G-palveluja jo nyt. Nokia Digital Automation Cloud eli Hervannassa toimiva LTE (Long Term Evolution eli 4G) -verkko julkistettiin vuoden 2017 loppupuolella ja se on jo saanut kiinnostuneita liikkeelle. Nyt halutaan tavoittaa lisää mahdollisia kokeilijoita: yrityksiä, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia.

– Privaatti LTE-testiverkko mahdollistaa älykkääseen kaupunkiin liittyvien sovellusten ja toiminnallisuuksien demot ja kokeilut oikeassa ympäristössä. Testiverkossa myös pienet yritykset pääsevät kokeilemaan ja kehittämään ideoitaan, sanoo Nokian Digital Automation -yksikön operatiivinen johtaja Jari Peltoniemi.

Samalla luodaan älykkään kaupungin ekosysteemiä, jossa syntyy uusia yhteistyökuvioita ja sitä kautta muun muassa juuri 5G-ajan tuotteita ja palveluja. Yhteistyön kynnyksen madaltamiseksi Smart Tampere ja Business Tampere järjestivät syyskuun alussa Towards 5G – high bandwidth, low latency and new services -tapahtuman. Yhteistyökumppani Nokia esitteli tilaisuudessa 5G-palveluita, jotka toimivat jo nyt privaatti-LTE-verkossa. Tilaisuus tuli täyteen jo ennakkoilmoittautumisista, joten kiinnostusta seudulla riittää.

– Osanottajien määrä oli positiivinen yllätys, esityksistä tuli hyvää palautetta ja verkostoitumiskeskustelut näyttivät käyvän vilkkaina. Jatkotapaamisiakin on sovittu, joten uskon, että tästä lähtee liikkeelle monta mielenkiintoista aihiota, sanoo tilaisuutta Business Tampereen puolesta isännöinyt asiakkuusvastaava Markku Niemi.

Business Tampereen asiakkuusvastaava Markku Niemi Towards 5G - high bandwidth, low latency and new services -tapahtumassa Hervannan Kampusareenalla.
Business Tampereen asiakkuusvastaava Markku Niemi Towards 5G - high bandwidth, low latency and new services -tapahtumassa Hervannan Kampusareenalla. Kuva: Mirella Mellonmaa, Business Tampere

Hervannan testiverkon käyttämisestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan Markku Niemeen. Liitä viestiin lyhyt kuvaus suunnitteilla olevasta pilotista ja sen aikataulusta sekä yhteystietosi.

– Verkko tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden ideoida, kehittää ja testata jo tänään palveluja, jotka tulevaisuuden matkapuhelin- ja verkkoteknologia tekee mahdollisiksi. Kuten Bengt Nordström totesi Towards 5G -esityksessään, testiverkko antaa myös erinomaiset edellytykset kiriä umpeen USA:n ja Aasian pientä etumatkaa, Niemi sanoo.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Markku Niemi
Asiakkuusvastaava, Business Tampere
markku.niemi@businesstampere.com
p. 050 511 7341

Lue myös:

Tietysti 5G kiinnostaa!