Uutiset

Visit Tampere uutiskirje 1 / 2016

Bloggarivierailulla miljoonayleisö

Tampere 5,5 % maan keskiarvon yläpuolella

Tampereen majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (875.400) lisääntyivät tammi-lokakuussa 6,1 % edellisvuodesta. Kasvu tuli kokonaan kotimaisista matkailijoita, joiden yöpymiset lisääntyivät lähes 9 prosenttia. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset sen sijaan vähenivät kuusi prosenttia. Koko maassa yöpymiset vähenivät tammi-lokakuussa 0,6 %.
Kesällä 2015 (touko-lokakuu) yöpymiset (593.400) lisääntyivät Tampereella 5,9 %. Kasvu tuli myös kesäkaudella täysin kotimaasta.
Hotellien käyttöaste tammi-lokakuussa Tampereella oli 57,2 %, kaikkien majoitusliikkeiden 57,3 %. Koko maassa kaikkien majoitusliikkeiden käyttöaste oli tammi-lokakuussa 49,1 %.
Majoitusmyynnin arvo oli Tampereella tammi-lokakuussa 50,59 milj. € eli noin 3,91 milj. € suurempi kuin edellisvuonna.
Muistathan, että löydät kätevän kuukausikoosteen Tampereen matkailun tunnusluvuista osoitteesta http://visittampere.fi/ammattilaisille.

Lähde: Tilastokeskus

Suositut bloggarit ja instagrammaajat tutustuivat talvimatkailuun

Sappeen matkailukeskus, Ideapark, Mänttä-Vilppulan kaupunki, Tampere-talo, Särkänniemi ja Tredea Oy käynnistivät kesällä hankkeen venäläisten matkailijoiden määrän kasvattamiseksi. Projektipäällikkö Grigory Kharitidis ja viestintäkoordinaattori Olga Javits ovat tehneet ansiokasta työtä järjestäen mm. lukuisia matkanjärjestäjävierailuja. Nyt ovat vuorossa bloggarit. Tammikuun alussa vieraina olivat perheteemalla lapsen kanssa matkassa olleet bloggarit ja heti heidän jälkeensä Pirkaanmaalla vieraili neljä moskovalaisbloggaria. Kuluneena viikonloppuna Tampereella ja Pirkanmaalla seikkaili neljä suosittua pietarilaista ja moskovalaista instagrammaajaa. Tampere-aiheiset valokuvat ja artikkelit saivat vierailujen tuloksena miljoonayleisön. Lue lisää aiheesta Tampereen seudun vetovoima -julkaisusta: http://tampereenseudunvetovoima.fi/uutiset/tampere-venalaisten-instagrammaajien-silmin

Nouda tai tilaa asiakkaillesi matkailuesitteitä

Jakelemme tuottamiamme matkailuesitteitä kaupunkiseudulla matkailutoimijoiden
ennakkotilausten perustella kerran kuukaudessa. Kuukausijakelussa esitteitä toimitetaan laatikoittain, ei irtokappaleina.

Esitetilaukset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen visittampere@visittampere.fi edellisen kuun loppuun mennessä, ja esitteet jaetaan seuraavan kuukauden ensimmäisen kokonaisen viikon aikana. Jakeluviikot ovat: 6, 10, 14, 18, 23, 27, 32, 36, 40, 45 ja 49. Muina aikoina, ja pienempiä määriä, esitteitä on saatavilla matkailuneuvonnasta Hämeenkadulta.

Saatavilla ovat seuraavat esitteet:
Pääesite: From locals with love - suosittelukartta (su, en, ve ja uutena saksa), 200 kpl / ltk
Cityopas - Pirkanmaa & Tampere -kartta (su-en), 300 kpl / ltk
Repäisykartta (su-en), 1000 kpl / nippu
Kävelyreittikartta (su, en, sa, jap) 800 kpl / ltk
Uutuus! Väritettävä Mukavaa muksuille -lasten kartta (su, en, ve) 100 kpl / ltk

From locals with love - suosittelukartan uusin painos on tulossa painosta näinä päivinä ja sen ensimmäinen jakelu tehdään erikseen. Lisätietoja: Visit Tampere - matkailuneuvonta, visittampere@visittampere.fi tai 03-5656 6800.

Viimeinen kuulutus, yksi paikka jäljellä

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 15.-17.4.2016 järjestettävillä Kotimaan Matkailumessuilla esitellään kotimaan kiinnostavimmat lomaideat ja uutuuskohteet osana neljän tapahtuman Supermessuja. Messuille odotetaan tänäkin vuonna yli 21 000, pääosin pirkanmaalaisista, kävijää. Visit Tampere on varannut messuilta ison yhteisosaston, vielä yksi paikka vapaana! Kysy lisätietoja: karoliina.lehtonen@tredea.fi

Milloin viimeksi kävit katsomassa arvosteluja TripAdvsorista?

Sosiaalinen media ja matkailijoiden omakohtaiset arvostelut ovat nousseet arvoon arvaamattomaan, tämänhän me tiedämme. Oletko muistanut käydä katsomassa, mitä Trip Advisorissa sanotaan sinun yrityksesi palveluista?

Trip Advisor on maailman suurin matkailusivusto, joka auttaa matkailijoita suunnittelemaan ja varaamaan itsenäisesti matkoja. Trip Advisor tarjoaa miljoonien matkailijoiden neuvoja ja mielipiteitä sekä laajan valikoiman matkustusvaihtoehtoja ja suunnittelutoimintoja, jotka hakevat parhaat hotellihinnat sadoilta verkkosivustoilta. Tällä maailmaan suurimmalla matkailijasivustolla on jopa 340 miljoonaa yksittäistä kävijää kuukaudessa, yli 250 miljoonaa arvostelua ja mielipidettä 4,9 miljoonasta majoitusyrityksestä, ravintolasta ja nähtävyydestä. Sivustot toimivat maailmanlaajuisesti 45 maassa.

Tampereen TOP 5 Trip Advisorissa joulukuussa 2015:

  1. Pyynikin näkötorni ja munkkikahvila
  2. Museokeskus Vapriikki
  3. Tampereen Tuomiokirkko
  4. Särkänniemi
  5. Amurin työläismuseokortteli

Tutustu tarkemmin Tampere-aiheisiin arvosteluihin: https://www.tripadvisor.fi/Search?q=tampere

Hankehakuun odotetaan päätöksiä

Maakunnallista Voimaa Pirkanmaan matkailuun - matkailuhanketta on valmisteltu pitkään ja hartaasti. Sisältöjä on muokattu, budjettia pienennetty ja kestoa lyhennetty Elyn antamien ohjeiden mukaan. Pullonkaulaksi on osoittautunut Maaseutuviraston sähköinen hakujärjestelmä Hyrrä. Nyt Elyssä valmistaudutaan paperipäätösten tekoon ja tämänhetkisen tiedon mukaan aikaisin mahdollinen päätösaika on kevättalvi. Meille on kuitenkin muistutettu, että jonossa on pitkä litania hankehakemuksia, joten hankkeen aloitusaika on tätä kirjoitettaessa täysin hämärän peitossa.

Myynti-& markkinointikoulutusta

Balentor Oy ja Pirkanmaan Ely-keskus ovat aloittamassa Markkinoinnin ja Asiakkuuksien johtamisen koulutuksen Tampereella helmikuussa 2016. Koulutus soveltuu kaikille oman toimintansa kehittämisestä kiinnostuneille pk-yrityksille ja on edullinen, sillä ELY rahoittaa 70 % yrityksen osallistumismaksusta.

Koulutuksessa pääset kehittämään oman yrityksesi myyntiä, markkinointia ja asiakkuuksien johtamista käytännönläheisesti ja innostavassa ilmapiirissä.

Lisätietoja Balentor.fi-sivulta.