Liiketoiminta ja teknologia muuttuvat alati kiihtyvällä nopeudella. Yritysten päätöksenteon ja kehitystoimenpiteiden tehokkuudesta on muodostunut entistäkin merkittävämpi kilpailutekijä. Nopeat ovat aina syöneet hitaat mutta tänään se tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin koskaan aiemmin. Muutokset voivat olla dramaattisen nopeita.

Lue lisää

Lähes tarkalleen vuosi sitten, marraskuussa 2016, avattiin Business Tampereen, silloisen Tredean, innovaatiosetelin haku yrityksille. Nyt kun viimeisetkin sentit tästä pilottihankkeesta on myönnetty lokakuussa 2017, on hyvä hetki vilkaista peruutuspeiliin ja kristallipalloonkin. Mistä tässä on ollut kyse, mitä tapahtui, ja miltä tulevaisuus näyttää.

Lue lisää

Keskustelu digitalisaatiosta alkoi kiihtyä valtionhallinnossa heti tämän vuosikymmenen alussa. Tietoyhteiskuntaohjelmat muuttuivat älystrategioiksi ja pian koko hallintoa poikkileikkaaviksi digitalisaatio- ja kokeiluhankkeiksi. Sama trendi on valunut kaupunkien ja kuntien keskusteluun, jossa välillä on mahdotonta tietää puhuvatko kaikki toimijat samasta asiasta.

Lue lisää

Viime viikolla uusi nimemme, Business Tampere näki päivänvalon. Tredea näkyy jatkossa Business Tampereena. Nimi on nyt selkeä, eikä se jätä mitään arvailujen varaan. Tällä nimellä on hyvä viestiä ja toimia kansainvälisillä markkinoilla, tukea Tampereen seudun yritysten kasvua, edistää investointeja ja houkutella osaajia. Visit Tampere puolestaan houkuttelee matkailijoita. Siis Visit Tampere ja Business Tampere. Loogista. Eikö?

Lue lisää

Lauloi Four Cats 60-luvulla. Toista on nyt. Setelit ovat kovaa valuuttaa mitä tulee yritysten bisneksen kehittämiseen. Innovaatiosetelillä yritys voi hankkia tarvitsemaansa palvelua suoraan markkinoilta ja buustata liiketoimintaansa kasvuun. Tampereen kaupunkiseu-dun omalla innovaatiosetelillä on ollut niin kova kysyntä, että tälle vuodelle varatut mää-rärahat on jo jaettu. Lisäjaettavaa on saatu tulevalle syksylle.

Lue lisää

Meillä on rikas ja hyvinvoiva naapuri, Norja, jonka taloutta rokottaa öljyn ja kaasun hinnan alamäki. Öljy- ja kaasuteollisuudesta on jo irtisanottu yli 20 000 ihmistä, mutta apatiaan ei ole vaivuttu. Norja on pistänyt ison osan öljytuloistaan sukanvarteen, joten maalla on pelimerkkejä mennä eteenpäin. Norjassa päätettiin jämäkästi aloittaa rakennemuutos ja talouden reivaus uusiin suuntiin. Lillukanvarsiin ei ole kompastuttu.

Lue lisää

Euroopan unionin tutkimus- ja innovaatiopolitiikassa uudella ohjelmakaudella kaupunkiseudut on nostettu innovaatiotoiminnan keskiöön. Suurilla kaupunkiseuduilla on mm. koulutus-, tutkimus- ja kehitysvoimavarojen sekä kansainvälisten yhteyksien takia parhaat edellytykset nousta kansainvälisesti vetovoimaisiksi innovaatiokeskittymiksi. Menestyminen globaalissa innovaatiokilpailussa edellyttää toimivia innovaatioympäristöjä.

Lue lisää

Julkisista yrityspalveluista tulee palautetta ja aiheesta. Toimijoita on lukematon määrä ja kaikilla erilaisia yrityksille tarkoitettuja palveluita. Joku hautoo yrityksiä, joku hioo, joku buustaa, joku sparraa ja joku luovii. Ollaan avoimia ja pilvessä. Tehtaita ja myllyjä piisaa myös muussa kuin teollisessa käytössä, puhumattakaan erilaisista poliksista, joita riittää niin tecnoille kuin medioillekin. Talkoita tehdään ja arvoa luodaan.

Lue lisää

Ladataan…