Olemassa olevan teollisuuden uudistuminen on elintärkeää. Jos alue menettää tuotantokyvykkyytensä, myös innovointikyvykkyys menetetään. Teollisuus on hyödyntänyt toiminnassaan pitkään alihankintaketjuja. Uudistuva teollisuus verkostoituu myös alihankintaketjunsa ulkopuolelle, kun digitaalisuus ja erityisteknologiat tuovat teollisuuteen uusia toimijoita.

Lue lisää

Teollinen internet ja sen tuoma tuottavuuden uusi vallankumous on uudistuvan teollisuuden kilpailukyvyn perusta. Älykkäät koneet tuottavat entistä tehokkaammin älykkäitä tuotteita ja palveluja, joilla puolestaan voidaan kerätä tietoa entistä parempien tuotteiden ja palveluiden suunnittelemista varten. Datan ja analytiikan hyödyntämisessä vain mielikuvitus on rajana – ja mitä perinteisempi toimiala, sitä paremmat mahdollisuudet on tehdä kokonaan uutta.

Lue lisää

Elokuussa päättynyt 3D-tulostuksen aktivointihanke jatkuu Tredeassa konkreettisen tekemisen merkeissä. Joulukuussa käynnistyvässä vaiheessa synnytetään pirkanmaalainen 3D-tulostuksen Akatemia, jonka päätavoitteena on kehittää Pirkanmaa Skandinavian johtavaksi 3D-osaamiskeskukseksi. Osaamiskeskuksen harjannostajaisia on tarkoitus viettää joulukuussa 2015.

Lue lisää
Kuva: Touko Hujanen​
Kuva: Touko Hujanen​

Tampereen seutukunnan hyvinvointi on merkittävässä määrin riippuvainen teknologiateollisuuden tilasta.  Sen osuus on 17% alueen kaikkien toimialojen liikevaihdosta ja sektorin työllistävä vaikutus on erittäin merkittävä. Seutukunnan viennistä teknologiateollisuuden vastuulla on leijonanosa. Se on vuoden 2008 romahduksesta eniten kärsinyt sektori,  itse asiassa se ei ole vieläkään toipunut romahduksesta kuten…

Lue lisää