Blogi

Rakennamme elinvoimaista Tampereen seutua

 Investointien, osaajien ja matkailijoiden houkuttelu Tampereen seudulle on kaikkia kuntia, yrityksiä ja oppilaitoksia yhdistävä teema. Tähän työhön tarvitsemme nykyistäkin tiiviimpää yhteistyötä ja myös lisää resursseja jatkuvasti kovenevassa kilpailussa Itämeren alueella.

Tampereen seudun matkailu on jo pitkään ollut vahvassa myötätuulessa ja itse asiassa edennyt vastavirtaan. Vaikka esimerkiksi yöpyjien määrä on ollut muualla laskussa, on Tampereen seudulla ollut kasvua viiden prosentin verran. Vahvuuksia kannattaa vahvistaa ja siksi panostamme matkailun markkinointiin ja kehitykseen uudistamalla palveluorganisaatiomme. Tavoitteena on koota yhteen kaupungin tapahtumatoimiston tapahtumien hankinta- ja tukitoimet, konferenssien hakemisen tuki ja seutukunnan matkailun markkinointi. Nykyistäkin paremmalla yhteistyöllä ja resursseja yhdistämällä saamme enemmän vaikuttavuutta.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman toimintaedellytysten varmistaminen ja kehittäminen on keskeisimpiä yhteisiä kehityshankkeitamme. Mukana ovat elinkeinoelämä ja seudun kunnat. Menestyvä vientiorientoitunut elinkeinoelämämme tarvitsee varmat ja sujuvat kansainväliset lentoyhteydet. Tätä edellyttää myös asemamme kongressi- ja tapahtumakaupunkina.

Suuri mahdollisuutemme on lentoliikenteen vapautumisen myötä syntyvä uusi markkinapotentiaali. Lisäksi lentokenttämme sijaitsee erinomaisella saavuttavuudella noin kahdelle miljoonalle suomalaiselle, ja kaupunkimme on vetovoimainen matkakohde muualta tuleville. Tässä hetkessä tärkein tehtävä on lentoyhteyksien houkuttelu ja uusien reittien rakentaminen, mikä vie aikaa. Lisäksi lentokenttäämme on markkinoitava Keski- ja Länsi-Suomen alueella, jotta vaikutusalueemme potentiaaliset matkustajat tietävät, että meillä on tarjota heille toimivat ja houkuttelevat yhteydet.

Eri toimijoiden tekemistä ja kontakteja kootaan yhteen ja helpommin saavutettaviksi myös yrityspalveluissa. Julkaisemme uuden Tampere – All Bright -sivustokokonaisuuden, joka kokoaa yhteen paikalliset ja kansalliset palvelut seutumme yrityksille, matkailupalvelut, investointien ja osaajien houkuttelun, seudun yritys- ja matkailutapahtumat sekä verkkojulkaisumme. Tarjoamme seudustamme kokonaiskuvan yhden luukun periaatteella. Kaikki tieto on maaliskuun lopussa saatavissa osoitteesta www.tampereallbright.fi sekä suomeksi että englanniksi. Tervetuloa tutustumaan!

Harri Airaksinen aloitti Tredea Oy:n toimitusjohtajana 1.3.2016.

Tästä Tamperelaisen juttuun >

comments powered by Disqus
comments powered by Disqus