Pääomasijoittajat ovat aloittamassa uutta sykliä. Itse asiassa olemme ajoittain toistuvassa murroskohdassa, jossa sijoittajatkaan eivät oikein tiedä, mikä on järkevä kohde.

Tämä tuli ilmi Avoin Tampere -ohjelman ja Tredean mahdollistamalla kuukauden tutustumisjaksolla Piilaaksoon loppuvuodesta 2016. Tampereella valittiin neljä yritystä 14:stä hakijasta tutustumaan Piilaakson tapaan toimia.

Itselläni oli tavoitteena saada entistä parempi…

Lue lisää

Kalifornian Piilaakso lukeutuu kiistämättä modernin maailman seitsemän ihmeen joukkoon. Maantieteellisesti pieni kaistale rannikkoa on saavuttanut startup-väen silmissä lähes myyttiset mittasuhteet, eikä suotta - kutsuvathan sitä kodikseen teknologia-alan ikonit Googlesta Facebookiin. Kun Tredea tarjosi loppuvuodesta meille ja kolmelle muulle pirkanmaalaiselle yritykselle mahdollisuutta kulkea jättiläisten jalanjäljissä paikan päällä, alkoivat itse kunkin puntit…

Lue lisää

Tredea Oy tarjosi viime vuonna Deltabitille ja kolmelle muulle yritykselle erilaisen valmistautumisen jouluun. Ryhmämme suuntasi marraskuun loskasta kuukaudeksi Kalifornian lämpöön. Kohteena oli Mustakarhun yrittäjäresidenssi, paikka jossa pääsee sopeutumaan Piilaakson yrityskulttuuriin ja verkostoitumaan paikallisten start-up toimijoiden kanssa. Ja tottakai vaihtamaan ajatuksia myös muiden Mustakarhuun majoittuneiden inspiroivien yrittäjien kanssa.

Mustakarhun idea…

Lue lisää

 Investointien, osaajien ja matkailijoiden houkuttelu Tampereen seudulle on kaikkia kuntia, yrityksiä ja oppilaitoksia yhdistävä teema. Tähän työhön tarvitsemme nykyistäkin tiiviimpää yhteistyötä ja myös lisää resursseja jatkuvasti kovenevassa kilpailussa Itämeren alueella.

Tampereen seudun matkailu on jo pitkään ollut vahvassa myötätuulessa ja itse asiassa edennyt vastavirtaan. Vaikka esimerkiksi yöpyjien määrä on ollut…

Lue lisää

Vuosi 2015 oli vauhdikas Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiössä Tredeassa. Vuodelle asetettiin paljon uusia tavoitteita, ja samalla organisoiduttiin näiden mukaisesti. Moni asia meni aimo harppauksin eteenpäin. Pikku hiljaa alkaa kantaa hedelmää myös se pitkäjänteinen työ, jota on useamman vuoden ajan tehty yhdessä eri toimijoiden kanssa kaupunkiseudun hyväksi.

Lue lisää

Meillä on rikas ja hyvinvoiva naapuri, Norja, jonka taloutta rokottaa öljyn ja kaasun hinnan alamäki. Öljy- ja kaasuteollisuudesta on jo irtisanottu yli 20 000 ihmistä, mutta apatiaan ei ole vaivuttu. Norja on pistänyt ison osan öljytuloistaan sukanvarteen, joten maalla on pelimerkkejä mennä eteenpäin. Norjassa päätettiin jämäkästi aloittaa rakennemuutos ja talouden reivaus uusiin suuntiin. Lillukanvarsiin ei ole kompastuttu.

Lue lisää

Ladataan…