Liiketoiminta ja teknologia muuttuvat alati kiihtyvällä nopeudella. Yritysten päätöksenteon ja kehitystoimenpiteiden tehokkuudesta on muodostunut entistäkin merkittävämpi kilpailutekijä. Nopeat ovat aina syöneet hitaat mutta tänään se tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin koskaan aiemmin. Muutokset voivat olla dramaattisen nopeita.

Lue lisää

Tampere on edelleen eräs maamme turvallisista suurista kaupungeista. Selvää on tietysti se, että maailmanlaajuisessa vertailussa sijoitumme aivan kärkeen. Turvallisuus on vahva vetovoimatekijä matkailijoiden, tapahtumien, kongressien sekä myös uusien yritysten ja investointien houkuttelussa. Vakaa toimintaympäristö alkaa olla harvinaisuus ja lähialueillammekin turvallisuustilanne on heikentynyt. Käytämme turvallisuutta myyntivalttina tietoisesti hyväksemme Visit Tampereen toteuttamassa ja mahdollistamassa matkailu- ja tapahtumamarkkinoinnissa sekä Business Tampereen elinkeinomarkkinoinnissa.

Lue lisää

Lähes tarkalleen vuosi sitten, marraskuussa 2016, avattiin Business Tampereen, silloisen Tredean, innovaatiosetelin haku yrityksille. Nyt kun viimeisetkin sentit tästä pilottihankkeesta on myönnetty lokakuussa 2017, on hyvä hetki vilkaista peruutuspeiliin ja kristallipalloonkin. Mistä tässä on ollut kyse, mitä tapahtui, ja miltä tulevaisuus näyttää.

Lue lisää

Keskustelu digitalisaatiosta alkoi kiihtyä valtionhallinnossa heti tämän vuosikymmenen alussa. Tietoyhteiskuntaohjelmat muuttuivat älystrategioiksi ja pian koko hallintoa poikkileikkaaviksi digitalisaatio- ja kokeiluhankkeiksi. Sama trendi on valunut kaupunkien ja kuntien keskusteluun, jossa välillä on mahdotonta tietää puhuvatko kaikki toimijat samasta asiasta.

Lue lisää

Viime viikolla uusi nimemme, Business Tampere näki päivänvalon. Tredea näkyy jatkossa Business Tampereena. Nimi on nyt selkeä, eikä se jätä mitään arvailujen varaan. Tällä nimellä on hyvä viestiä ja toimia kansainvälisillä markkinoilla, tukea Tampereen seudun yritysten kasvua, edistää investointeja ja houkutella osaajia. Visit Tampere puolestaan houkuttelee matkailijoita. Siis Visit Tampere ja Business Tampere. Loogista. Eikö?

Lue lisää

Lauloi Four Cats 60-luvulla. Toista on nyt. Setelit ovat kovaa valuuttaa mitä tulee yritysten bisneksen kehittämiseen. Innovaatiosetelillä yritys voi hankkia tarvitsemaansa palvelua suoraan markkinoilta ja buustata liiketoimintaansa kasvuun. Tampereen kaupunkiseu-dun omalla innovaatiosetelillä on ollut niin kova kysyntä, että tälle vuodelle varatut mää-rärahat on jo jaettu. Lisäjaettavaa on saatu tulevalle syksylle.

Lue lisää

Pääomasijoittajat ovat aloittamassa uutta sykliä. Itse asiassa olemme ajoittain toistuvassa murroskohdassa, jossa sijoittajatkaan eivät oikein tiedä, mikä on järkevä kohde.

Tämä tuli ilmi Avoin Tampere -ohjelman ja Tredean mahdollistamalla kuukauden tutustumisjaksolla Piilaaksoon loppuvuodesta 2016. Tampereella valittiin neljä yritystä 14:stä hakijasta tutustumaan Piilaakson tapaan toimia.

Itselläni oli tavoitteena saada entistä parempi…

Lue lisää

Kalifornian Piilaakso lukeutuu kiistämättä modernin maailman seitsemän ihmeen joukkoon. Maantieteellisesti pieni kaistale rannikkoa on saavuttanut startup-väen silmissä lähes myyttiset mittasuhteet, eikä suotta - kutsuvathan sitä kodikseen teknologia-alan ikonit Googlesta Facebookiin. Kun Tredea tarjosi loppuvuodesta meille ja kolmelle muulle pirkanmaalaiselle yritykselle mahdollisuutta kulkea jättiläisten jalanjäljissä paikan päällä, alkoivat itse kunkin puntit…

Lue lisää

Tredea Oy tarjosi viime vuonna Deltabitille ja kolmelle muulle yritykselle erilaisen valmistautumisen jouluun. Ryhmämme suuntasi marraskuun loskasta kuukaudeksi Kalifornian lämpöön. Kohteena oli Mustakarhun yrittäjäresidenssi, paikka jossa pääsee sopeutumaan Piilaakson yrityskulttuuriin ja verkostoitumaan paikallisten start-up toimijoiden kanssa. Ja tottakai vaihtamaan ajatuksia myös muiden Mustakarhuun majoittuneiden inspiroivien yrittäjien kanssa.

Mustakarhun idea…

Lue lisää

Ladataan…